Wie is die slimme schrijver?

In 1986 werd ik freelance journalist bij Dagblad Kennemerland. Dankzij strenge eindredacteuren en de feedback van collega’s (waaronder Cees van der Laan, de huidige hoofdredacteur van dagblad Trouw) leerde ik als 19-jarige 4 jaar lang de fijne kneepjes van het vak.

In de jaren daarna als communicatieprofessional waren mijn teksten het belangrijkste middel om succesvol te communiceren met burgers, collega’s, patiënten, cliënten en klanten.

Steeds makkelijker schrijven

Ik leerde veel vormen van teksten beheersen: speeches, interviews, persberichten, columns, folders, vacature-teksten, brochures en brieven voor specifieke groepen. Schrijven ging me steeds makkelijker af en ook coachte ik meer en meer collega’s met hun teksten.

Toen in 1998 IJsbeer Communicatie van start ging, was internet (toen nog met een hoofdletter geschreven) in opmars. Ik adviseerde organisaties over digitale communicatie via hun website en ontdekte de verschillen tussen web- en papieren teksten. Later kwamen daar sociale media, weblogs en zoekmachine optimalisatie (SEO) bij, die ook ieder hun eigen kenmerken hebben.

Word jij een slimme schrijver?

Maar hoe leuk schrijven ook is, ik vind het nog belangrijker (en leuker) anderen te leren slimmer en sneller te schrijven. En dat is meer dan beter schrijven. Ook productiever zijn, meer focus hebben, de juiste middelen toepassen, effectief op social media zijn en een weblog optimaal gebruiken vallen eronder.

Kortom, ik help je snel, slimmer en begrijpelijk schrijven. Dankzij de kracht van woorden gaan je teksten leven, waardoor je beter gelezen wordt. En bereik je meer resultaten en succes.

Marcel hoogland
marcel hoogland slimme schrijver

Ik richt me op (zelfstandige) ondernemers en schrijvers in organisaties die worstelen met hun teksten. Mijn doel voor jou is dat je:

  • meer effect van je tekst krijgt in minder tijd,
  • meer verbinding krijgt met je lezers,
  • beter gelezen wordt.

Ik help je niet alleen met schrijven zelf, maar leer je ook hoe je een blog maakt, een website bouwt en wat de kracht van communicatie allemaal omvat. De hulp bestaat uit 

Zin in koffie?

We kunnen altijd een afspraak maken. In Den Haag of elders. Gezellig.

Wil je ook een slimmere schrijver worden? Vergeet niet je naam en e-mailadres achter te laten voor regelmatige tips en trucs en aankondigingen van (nieuwe) cursussen en webinars.

Anderen over de Slimme Schrijver

Marcel is een intelligente, doortastende communicatieadviseur. Op het gebied van digitale communicatie onverslaanbaar. Sterk als solist, maar nog meer een echte teamplayer. Iemand op wie je kunt bouwen en vertrouwen.

Frank Geene

Het fijne van Marcel is dat hij zowel hoog boven de materie kan helikopteren als het kleine handwerk zelf verrichten en alles daartussen in. Als je iemand zoekt met een hands on mentaliteit met wie je ook grote verandertrajecten kunt inzetten, is hij de man.

Annemarie Vos

Marcel traint en begeleidt met een uitstekend gevoel voor verhoudingen een afdeling communicatie. Hij toont daarbij ook de nodige flexibiliteit en creativiteit die net dat plusje geeft bovenop de afspraken en verwachtingen die je al had gemaakt.

Arian Kuil

Zie voor meer referenties mijn LinkedIn-profiel.