Feedback op jouw beleidsnota. Maakt hem kort en krachtig

En toch is het altijd spannend

Je hebt een notitie geschreven over een probleem. Hebt oplossingen geanalyseerd. Onderzoek gedaan. Mensen gesproken en alles opgeschreven. Uiteindelijk heb je naar eer en geweten een advies gemaakt en dat opgenomen in je verhaal. En nu sta je op het punt jouw verhaal naar de wethouder, je baas, de projectleider of andere opdrachtgever door te sturen. Wat zal de reactie zijn?

Is het stuk niet te lang geworden? Heb ik geen belangrijke aspecten gemist? Zou mijn advies wel geaccepteerd worden en heb ik wel alle argumenten opgenomen? Je weet nooit zeker hoe jouw stuk waar je lang op hebt gezet wordt ontvangen. Niet gek dat je twijfelt en de spanning in je buik voelt als je toch op de verzendknop in je mailprogramma klik.

Want stel dat het niet goed is. Is al je werk dan voor niets geweest? En waar haal je de tijd vandaan een nieuwe versie te maken?

Een beleidsnota schrijven is niet eenvoudig

En ook al gebruik je de IKEA-methode, dan nog zul je merken dat je tijdens en na het schrijven veel vragen hebt over je eerste of tweede concept. Dan is het fijn als iemand zonder belang bij het onderwerp met een frisse en deskundige blik naar je nota, rapport of beleidsstuk kijkt. En concrete feedback en tips geeft om jouw nota te verbeteren.

Zo’n gesprek geeft je meer zekerheid over de kwaliteit van je stuk. Over de leesbaarheid en overtuigingskracht. Over de kans om geaccepteerd of aangenomen te worden, misschien zelfs wel unaniem.

Die feedback geef ik met plezier. Ik heb al tientallen van je collega’s geholpen een betere beleidsnota te maken waar hun opdrachtgever blij van werd. Een stuk dat met plezier werd gelezen en waar snel een besluit over genomen kon worden. Een stuk dat niet in de la verdween, maar waar daadwerkelijk iets mee werd gedaan.

Klik op Dit wil ik en ik ga snel voor je aan de slag.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Je klikt op Dit wil ik en volgt het betaalproces.
  2. Na betaling kom je op een nieuwe pagina. Hier kun je jouw conceptnotitie uploaden.
  3. Beantwoord de vragen. Dan weet ik waar je tegenaan loopt, waar je twijfels over hebt, welk deel van de beleidsnota niet wil vlotten.
  4. Je krijgt van mij een bevestiging en ik vertel je wanneer je mijn eerste feedback kunt verwachten.
  5. Ik lees je concept door en geef aan waar ik denk dat het beter kan, hoe je uit het moeilijke deel kunt komen, hoe je jouw tekst slimmer kun opbouwen waardoor het makkelijker leesbaar wordt, waar je argumenten wellicht scherper kunnen en alles wat nodig is om jouw tekst te verbeteren.
  6. Je krijgt die feedback in het Word-document. Als je wilt, kunnen we er ook telefonisch of virtueel over doorpraten.
  7. Met die feedback ga jij aan de slag.
  8. Je stuurt jouw herschreven of aangepaste stuk toe en dan geef ik opnieuw een reactie. Meestal is dat op details, maar als het nodig is ook op de kern.
  9. Je maakt je notitie af en stuurt hem naar je opdrachtgever. Zonder buikpijn.

Klik hieronder op Dit wil ik en ik ga snel voor je aan de slag!

Feedback op jouw beleidsnota. Maakt hem kort en krachtig

Een beleidsnota schrijven is niet eenvoudig. Het is dan fijn als iemand met deskundige blik meeleest. En concrete feedback geeft om je tekst te verbeteren.

Jouw investering:

 197,00 excl. btw