START: 5 strategieën om jouw doelen te bereiken

De START-methode om jouw doelen te bereiken, is een van de onderwerpen waarover ik tijdens workshops en trainingen vertel. De aanwezigen kampen bijna allemaal in meer of mindere mate met de gevolgen van hun uitstelgedrag. Als je erbij bent, hoor je aan de hand van vragen veel herkenbare verhalen van elkaar. De uitleg die ik geef over het hoe en waarom, de verschillende types en de manieren om ervan af te komen worden gretig ontvangen.

De Startmethode

Dit is een methodiek van vijf strategieën die helpen. Om het makkelijk te onthouden gebruik je gewoon de letters S.T.A.R.T.

Starten (gewoon beginnen)

Veel mensen wachten op zin of motivatie voordat ze kunnen beginnen met hun taak of opdracht. Beter is gewoon te beginnen. Het is namelijk niet motivatie die leidt tot actie. Het is actie die motivatie geeft. Er zijn verschillende manieren om gewoon te beginnen, denk aan een braindump of blind schrijven.

Transparant

Je gedachten bepalen je gedrag. Het is dus heel belangrijk om eerlijk en duidelijk naar jezelf te zijn. Veel gedachten die we over onszelf hebben zijn negatief en helpen ons niet verder om ons doel te bereiken. Vraag jezelf ook steeds af of wat je doet past bij wat je wilt bereiken. En formuleer wat je wilt bereiken zo smart mogelijk.

Accepteer jezelf

Zelfvertrouwen is de kern van succes. Er zijn diverse manieren om aan je zelfvertrouwen te werken. De belangrijkste regel is echter: er is geen falen, er is alleen feedback.

Revitaliseer

Geef jezelf nieuwe energie. Bijvoorbeeld door voldoende te slapen. Ademhalingsoefeningen zijn ook erg van invloed op de manier waarop je energiek bent.

Tijd in de greep

Maak routines voor jezelf. Een nieuwe vaardigheid kun je leren en spaart je enorm veel tijd. Gebruik de tomatentechniek.

Picture of Marcel Hoogland

Marcel Hoogland

Worstel jij met je tekst? Twijfel je over je beleidsnota, persbericht, websitetekst of folder? Komt je boodschap wel over? Laat mij, Marcel Hoogland, je helpen. Mijn doel voor jou is dat je meer effect van je tekst krijgt in minder tijd, meer verbinding krijgt met je lezers, beter gelezen wordt. Ik help je niet alleen met schrijven zelf, maar weet ook hoe je een blog maakt, een website bouwt en wat de kracht van communicatie allemaal omvat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *