Slimmer

Slimmer schrijven gaat niet alleen over teksten. Het schrijfproces is net zo belangrijk. Hoe focus je? Hoe voorkom je uitstelgedrag? Hoe bereik je sneller je doel? Je leest het hier.

Maar ook lees je over slimme manieren om gebruik te maken van de technieken: Facebook, Twitter, e-mailmarketing, een blog bouwen, een website optimaliseren, meer bezoekers aantrekken.

Hoe verleid je mensen naar jouw bijeenkomst te komen? Een veelgebruikt middel is een uitnodiging. Dat kan in de vorm van een persbericht, websitetekst, brief of flyer. Maar het schrijven van verleidelijke uitnodigingen blijkt in de praktijk nogal lastig. Daarom in dit blog de TIP die het je makkelijk maakt.

Je komt ze veel tegen. Aankondigen van informatieavonden, discussiebijeenkomsten, straatfeesten, personeelsuitjes en noem maar op. Belangrijke activiteiten waar zoveel mogelijk mensen op af moeten komen. In de krant, het personeelsblad, intranet of nieuwsbrief lees je dan zoiets als: Lees verder →

“Die laptop is nog van Balkenende. Ik heb hem nooit gebruikt.”
Verbaasd kijk ik Rutte aan.
“Maar hoe mail je dan?”
“Ik mail nooit. Ik bel. Of ik word gebeld.”

De Toshiba staat op een hoek van zijn bureau in het Torentje. Voor de foto, verklaart de premier. Voor we verder kunnen praten, gaat zijn telefoon. Een ouderwetse Nokia, zie ik. Geen smartphone, alleen geschikt voor bellen en sms’en. “Deze moet ik even nemen. Ik zet hem daarna uit.” Discreet loopt Rutte een zijkamertje in: “Hoi Halbe. Hoe ging het?” Lees verder →

Help. Ik ben een mens. Ik wil aandacht. Ik stuur een mail en nog geen halve seconde later ontvang ik de reactie:

“Ik doe mee aan de actie We Quit Mail (WQM) en ontvang liever geen berichten per e-mail. Misschien kun je het ook via intranet doen.”

Wanneer ik interim-opdrachten bij organisaties doe, krijg ik regelmatig zo’n automatisch antwoord. Het gevolg: ik vind de afzender weer wat minder aardig. Ik wil geen standaard reactie, ik wil dat die collega mijn mail leest en beantwoordt. Lees verder →

Esthers opmerking is kort en duidelijk: “Ik vind schrijven leuk, maar word te weinig gelezen.” Het is een veelvoorkomend probleem. Je hebt een website, schrijft blogs, je directe vriendenkring leest ze, maar verder blijft het stil. Hoe krijg je meer lezers?

Daar is een heleboel over te vertellen. In dit blog beperk ik me tot een van de meest gebruikte manieren om ervoor te zorgen dat jouw blog meer gelezen wordt. Twitter. Lees verder →

En opeens weigert mijn MacBook op te starten.

Dus druk ik nogmaals op de startknop. Het beeldscherm toont mijn foto en naam. Ik klik en vul mijn wachtwoord in.

Een witte voortgangsstreep verschijnt. Hij loopt langzaam naar rechts om bij zestig procent te stoppen. En drie seconden later is het beeldscherm weer zwart.
Nog maar eens proberen.

Na vijf herhalingen geef ik het op en leun achterover. Lees verder →