Wat is de beste manier om je productiviteit te vergroten? Efficiënter te worden? Tijd te besparen? Sneller je doelen te bereiken? Het antwoord is simpel.

Blind typen

Ga maar eens na hoeveel tijd je daarmee kunt besparen…

Ik begrijp ook nog steeds niet waarom blindtypen geen verplicht onderdeel is van de lessen op de basisschool.

Zelf kan ik best snel typen met ongeveer zes vingers. Een groot deel gaat blind, maar af en toe moet mijn blik toch weer naar het toetsenbord.

Echt blind kan ik het (nog) niet. En dat is jammer. Deze tijdbesparingstip zou me veel tijd opleveren.

Trainen

Blind typen is de beste manier om tijd te besparenGelukkig is het vrij simpel jezelf blind typen aan te leren. En ik heb dat ook diverse keren gedaan.

Ik durf te stellen dat ik de meeste letters op het toetsenbord blind kan vinden. Ik kan er zelfs woorden en zinnen mee maken.

Alleen… dat gaat heel erg langzaam. Snelheid verhogen kan alleen als ik mezelf de tijd gun eerst langzaam te typen.

En die tijd… is er meestal niet. Correctie: die tijd gun ik me meestal niet. De deadline nadert, een afspraak staat voor de deur, tempo maken is het devies.

Wie zaait zal oogsten

Het is het aloude probleem.

Je moet eerst investeren voordat je krijgt wat je nodig hebt. Dat geldt voor beter leren schrijven, voor blind typen en voor het vergroten van je productiviteit.

Je wordt niet productiever door artikelen te lezen, takenlijstjes te maken of taken te delegeren. Ook het volgen van een cursus timemanagement of het boek lezen van David Allens Getting Things Done levert geen tijd op. Het gaat om het totaal van activiteiten die jouw werk slimmer kunnen maken.

Je zult het moeten doen. En volhouden.

Gelukkig is dat niet onmogelijk. Net als blind typen.

 

Reacties

Reacties

1 reactie add your comment

  1. Au dat doet pijn. Dus doen en volhouden. Over een aantal maanden kan ik blind typen. Help mij herinneren.

Leuk als je reageert